Така бившият енергиен министър коментира кризата в КЕВР пред NOVA.С

...
Така бившият енергиен министър коментира кризата в КЕВР пред NOVA.С
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Хаосът е факт. През последните седем месеца ние сме свидетели на една управленска и експертна немощ

Така някогашният енергиен министър разяснява рецесията в КЕВР пред NOVA.
С решението на Конституционния съд на процедура Станислав Тодоров губи всичките си пълномощия. Той има най-вече 18 дни на поста – решението на съда би трябвало да излезе в Държавен вестник в оптимален период от 15 дни и влиза в действие 3 дни след обнародването му.

" Хаосът е реалност. Той има предистория. През последните седем месеца ние сме очевидци на една управническа и експертна отпадналост. С лека ръка ръководещите, които се самопровъзгласиха за борци с корупцията, сами си сложиха етикети, че те са почтени и честни, погазват законите и Конституцията на страната ".

Така депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на енергетиката Теменужка Петкова разяснява създалата се обстановка. Тя напомни, че още през февруари ПГ на ГЕРБ-СДС са предизвестили, че изборът тогава за нов ръководител на Енергийния регулатор е противоконституционен и ще докара до безпорядък в един от най-важните браншове за страната ни.

По думите й опозицията не спекулира с тематиката – решенията на КЕВР в действителност били уязвими. " Всяко едно заинтригувано лице може да апелира решенията на Комисията за енергийно и водно контролиране ", твърди Петкова. Бившият енергиен министър изясни, че при такава обстановка се прави инспекция.

Ако при нея се откри, че в съответен проблем гласът на ръководителя на КЕВР е бил решителен, взетото решение може да бъде обжалвано. " Всички дейности, които този ръководител е подхванал от деня на избора му до произнасянето на Конституционния съд, са безусловно нелегитимни – назначения, уволнения. Все едно този ръководител не е съществувал ", безапелационна е Теменужка Петкова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР