Тъжна вест долетя от съседна Сърбия. На 64-годишна възраст в

...
Тъжна вест долетя от съседна Сърбия. На 64-годишна възраст в
Коментари Харесай

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич загина в катастрофа

Тъжна новина долетя от прилежаща Сърбия. На 64-годишна възраст в автомобилна злополука е умрял някогашният треньор на ЦСКА Миодраг Йешич. Той бе отпред на " армейците " сред 2004 и 2006 година, както и още един път през 2013 година, като под негово управление столичани станаха първенци на страната за рекорден 30-и път и един път завоюваха Купата на България.

Фаталният случай се е разиграл на пътя сред Рума и Ярак, наоколо до Нови Сад, а колата на Йешич е смачкана до неразбираемост.

Именно Йешич бе ментор на ЦСКА при успеха с 1:0 над Ливърпул на " Анфийлд ", както и при отстраняването на Байер (Леверкузен) с Димитър Бербатов в шампионата за Купата на УЕФА.

В България той е работил още за тимовете на Славия и Литекс (Ловеч.)
Йешич е младеж на Партизан, като в никакъв случай не е крил обичта си към " гробарите ", а по-късно и привързаността си към българския ЦСКА. За белградския гранд има над 140 мача като състезател, като печели купата през 1983 година, а също по този начин изиграва 8 мача (2 гола) за националния отбор на Югославия.

Вече като треньор, още веднъж работи за родния си отбор - води " черно-белите " през 1999/2000 и през 2006/2007. Бил е треньор още на Раднички, ОФК Белград, Будучност (Подгорица) и Сараево, както и на редица отбори в Азия и Африка.

Сред по-екзотичните от тях са либийския Ал-Итихад (Триполи), с който има две трофеи и две суперкупи на страната, както и Янгон Юнайтед, отпред на който става първенец на Мианмар. От тези негови случки обаче безспорно най-вече изпъква триумфа в Шампионската лига на Африка с тунизийския Сфаксиен през 2000 година.

Когато е треньор на тунизийците губи щерка си Йелена, която си отива на 19-годишна възраст през 2001 година - в автомобилна злополука...
В обществените мрежи почитателите не стопират да изричат съболезнования към Миодраг, определяйки го като " легенда на Партизан " и като " първият съвременен отбранителен халф в сръбския футбол ", също както и като човек с " разрушителен изстрел ".
От ЦСКА и Партизан също оповестиха за тъжната вест на профилите си в обществените медии.
Източник: dir.bg
 







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР