Оказва се, че сестрата на естрадната прима Лили Иванова –

...
Оказва се, че сестрата на естрадната прима Лили Иванова –
Коментари Харесай

Лили Иванова изгуби сестра си?

Оказва се, че сестрата на естрадната прима Лили Иванова – Магда, към този момент не е измежду живите. Каката, която е с две години по-голяма от певицата, била заровена в цялостна загадка. Естрадната примадона е спуснала цялостно осведомително затъмнение към кончината на сестра си, защото не желаела да се натоварва с непотребни страсти, които не й носят позитивен заряд.

 

Сестра й Магда, бе най-близката родственица на изпълнителката на „ Детелини “, „ Ветрове “ и още редица безконечни шлагери. Тя е издъхнала преди към година в приют, само че на личния състав в тузарския приют, който се грижел за нея изрично било неразрешено да приказва по тематиката.

 

Лили Иванова доста държала на дискретността им, защото не желала толкова персонален въпрос да бъде обсъждан от медиите. Тя била безапелационна, че през годините по неин адрес към този момент се е изписало какво ли не, а и по-голяма част от изписаното, били цялостни фантасмагории, само че тя от дълго време не се обиждала, защото не желала да пада „ на толкоз ниско равнище “.

Магда била изпратена в извънредно стеснен кръг, а на опелото й в църквата на частен гробищен парк участвали единствено родственици – дъщерите и внуците й. Лили била безапелационна, че сестра й би трябвало да бъде заровена в София, защото двете към този момент нищо не ги свързвало с родния им Кубрат, където в миналото имали дом и парцели – нищо, че там са гробовете на родителите им.

 

Магда била измъчвана от редица здравословни проблеми години наред. За бедя тя претърпяла и тежък пътен случай през 2016 година, откакто бе блъсната от рейс пред входа на блока си в столичния квартал „ Банишора “.

 

Възрастната жена претърпяла комплицирана интервенция, а единият й крайник бил строшен на няколко места. Въпреки положените старания, тя по този начин и не могла да се възвърне. Ходенето и било мъчно, страхувала се, че ще падне, и не желала да излиза от гарсониерата, която й била подарък от звездата на българската сцена.

 

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разтърсена освен физически, а и душевен. Отвсякъде личало, че не може да се оправя сама с живота и да се грижи за себе си. Двете й щерки – Мария и Радмила полагали грижи за нея в първите месеци след случая, само че и за тях било доста мъчно и натоварващо.

 

Магда се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела – разказвала за болежките в другите елементи на тялото й. след появяването на първите признаци на деменция, се наложило Лили Иванова да свика фамилния съвет и с племенниците й да вземат решение за настаняването на Магда в приют.

Така всички били задоволени и спокойни, че ще има кой да се грижи за нея 24 часа в денонощието.

 

Въпреки нежеланието на Магда, тя въпреки всичко била призната в Дом за възрастни хора, само че отдалеко си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, различен път говорела, трети път миксирала мемоари или разказвала неща, които било подозрително, че са се случвали.

С времето станала извънредно трудноподвижна. Налагало се санитари да я обръщат, с цел да не се находища и да не получи декубитални рани.

 

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала много изострен изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си била смирена и като че ли вътрешно знаела, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

 

Лили приела метафизичен тъжната новина и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои приятели да проучат за подобаваща компания, която да пази поверителност и да не дава публичност, че подготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

 

Единственото, за което певицата съжалявала, било, че Магда по този начин и не се съгласявала да води разточителен живот приживе. Вместо да се шири в огромен апартамент, тя си харесала гарсониерата в „ Банишора “ и малко откакто овдовяла, се преместила дефинитивно в София.

 

През годините връзките сред двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала метода на живот на сестра си, която в търсенето на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела непретенциозно и по този начин не опознала различен мъж с изключение на брачна половинка си, който обичала безусловно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала съществени финансови проблеми и даже продавала корнишони на пазара, с цел да закрепи двата края.

 

Припомняме, че през последните години клюката погреба няколко пъти Магда. Първият беше през 2017 година, откакто никой не я виждаше да излиза от блока дълготрайно време. Тръгна и слух, че си е отишла безшумно и добродушно в старешки дом, след това, че е издъхнала на обичаната си тераса, и така нататък

 

Мълвата носи, че Лили Иванова приготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември з зала „ Арена София “. Концертът ще е кулминационната точка на обичайното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи тази година. Лили, която чукна 85 години през април, разгласи идния величествен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче потеглиха догатки, че това ще е самобитно прощаване на огромната певица с обичаната й аудитория.

 

Напоследък изпълнителката усърдно приготвя отдръпването си. Самата тя неотдавна разяснява, че почитателите са тези, които ще решат по кое време да слезе от сцената и че до момента в който има хора, които идват на концертите й, има сили и опция, тя ще пее

 

Въпреки тези думи на примата обаче, даже и най-заклетите й фенове от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за жалост, Лили Иванова не може да бъде безконечна. Затова те считат, че концертът на 14 декември т.г. в „ Арена София “ ще е толкоз запаметяващ се, че в случай че ориста реши, той да е финален за певицата, събитието в действителност да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

 

За пръв път изпълнителката на шлагера „ Детелини “ ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков.

На сцената ще се съберат 67 надарени музиканти дружно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР