Таджикистан задържа девет души тази седмица, заподозрени във връзки с

...
Таджикистан задържа девет души тази седмица, заподозрени във връзки с
Коментари Харесай

Таджикистан задържа 9 души свързани с нападението в руската концертна зала

Таджикистан задържа девет души тази седмица, обвинени във връзки с всеобщата пукотевица в съветска концертна зала предишния петък, сподели таджикски източник от службите за сигурност пред Ройтерс.

Четирима обвинени стрелци, които стоят зад от 20 години насам, са таджикски жители. Те са задържани дружно със седем други обвинени, някои от които също идват от някогашната руска централноазиатска страна.

Комитетът за държавна сигурност на Таджикистан задържа девет души в понеделник в град Вахдат, като обвинените към този момент са в столицата Душанбе, сподели източникът, без да дава повече детайлности.

Най-малко 143 души са били убити при нападението против концертната зала край Москва.

Таджикистан, който е член на воден от Русия блок за сигурност и е хазаин на съветска военна база, също е събрал фамилиите на обвинените стрелци , тъй че съветските следователи да могат да ги разпитат в Душанбе, споделиха източници пред Ройтерс тази седмица.

Преобладаващо мюсюлманската нация от 10 милиона, граничеща с Афганистан, зависи в огромна степен от паричните преводи от служащи мигранти, работещи в Русия . Нейната лична стопанска система беше опустошена от революция през 90-те години.

" Ислямска страна " и американски чиновници настояват, че, която демонстрира, че е осъществена от афганистанския клон на мрежата " Ислямска страна Хорасан " (ISIS-K).

Руските следователи обявиха в четвъртък,, че въоръжените лица в концертната зала са били свързани с " украински националисти ", изказване, неотложно отхвърлено от Съединените щати като неоснователна агитация.

Киев изрично отхвърли да е забъркан в офанзивата в концертната зала.
 Говорител на
Говорител на " Ислямска страна " похвали нападението край Москва

Той прикани бойците на групировката да отидат и да се борят в Палестина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР