Таблетки йод са били доставени на жителите близо до Запорожката

...
Таблетки йод са били доставени на жителите близо до Запорожката
Коментари Харесай

Раздават таблетки йод на хората около АЕЦ „Запорожие“

Таблетки йод са били доставени на жителите покрай Запорожката атомна електроцентрала на фона на действителните страхове, че боевете към комплекса могат да провокират тежка нуклеарна злополука.
Предпазната мярка последва краткотрайното изключване на най-голямата атомна електроцентрала в Европа от националната енергийна мрежа на Украйна. Киев съобщи, че отчасти е свързал още веднъж централата към националната система.

 
Ситуацията към АЕЦ „ Запорожие “ остава доста рискована и рискова. Всяко по-нататъшно изключване на централата от националната електропреносна мрежа или дейности от страна на Русия, които биха могли да провокират прекъсване на реакторите, още веднъж ще слагат централата на една крачка от злополуката.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно Украйна разгласи проекти за разширение на наложителните евакуации на цивилни, живеещи към фронтовата линия. Вицепремиерът Ирина Верешчук сподели, че евакуацията на дами с деца и възрастни хора ще бъдат приоритет за някои региони на Харковска област и южните области Запорожие и Николаев. 

Украинските сили са блъснали значим мост, употребен от врага в южната Херсонска област, оповестява южното военно командване на Украйна. Дариевският мост е единственото следено от Русия оборудване за прекосяване на река Инхулец, което разделя окупираните от съветските сили региони западно от Днепър на две елементи.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР