Т. нар. социални и икономически мерки на правителството на Бойко

...
Т. нар. социални и икономически мерки на правителството на Бойко
Коментари Харесай

Манолова: Защо обещаните 375 лв. няма да стигнат до всички родители?

Т. нар. обществени и стопански ограничения на държавното управление на Бойко Борисов целят парите да стигнат до малко, а не до доста хора и по този начин подклаждат разделения вътре в другите общности. Трета седмица се оферират ограничения на коляно и не се съгласуват с специалисти и представители на съответните общности. Обявяват се условия, които вършат ограниченията недостъпни за хилядите жители, компании и семейства. Неравнопоставеното отнасяне става причина за обществено напрежение, а от ден на ден хора считат, че държавното управление не цели парите да отидат при хората, разгласи Мая Манолова.

Последен образец са еднократните помощи по 375 лв. за родители в неплатен отпуск, за които бяха въведени неуместни условия - децата да са до 12 години, родителите им да са употребявали платения си отпуск, от неплатения пък да са взели 20 дни, а приходът на човек от семейството да е под 610 лв.. Така помощта остава недостъпна за хиляди двойки, фамилии и самотни родители, макар че те също отглеждат деца в условия на изключително състояние. Всичко това е на фона на мрачната статистика на УНИЦЕФ, че 40 % от българските деца порастват в беднотия при междинен % за Европейски Съюз 24 %. Недоумение буди и размерът на помощта от 375 лева – нито е прагът на беднотия от 363 лева, нито пък е минималната работна заплата от 610 лева Кой и по какъв начин дефинира тази сума? И за какво тя е умишлено направена недостъпна за хиляди български деца и родители?

Същата липса на разбираем принцип има и в поддръжката за свободните актьори, която ще стигне едвам до към 1200 души по думите на обществения министър. За огромна част от създателите на свободна процедура тази поддръжка от 610 лева умишлено е направена недостъпна. Защо? Защо приносът на свободните актьори се третира друго от приноса на заетите на трудови контракти актьори, откакто и двете групи основават културен артикул и сега са в насилствен престой?

Буди паника, че тежестта на изключителното състояние се третира друго от държавното управление в границите на една и съща общественост, в резултат на което хаосът пораства с всеки ден, а доверието в справедливостта на страната се разрушава.

За следващ път приканвам премиера Борисов да предложи антикризисен комплекс от обществени и стопански ограничения с ясна аргументация и финансов запас, наличен за бизнеса, семействата и обособените общности при равнопоставено отнасяне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР