Т.нар. скандал Ало, Банов всъщност приключи на съдебна фаза, след

...
Т.нар. скандал Ало, Банов всъщност приключи на съдебна фаза, след
Коментари Харесай

Окончателно: Забавеният ремонт на Ларгото няма да бъде наказан

Т.нар. скандал " Ало, Банов " в действителност завърши на правосъдна фаза, откакто Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решенията на долните инстанции, а точно - обектът е бил признат без нито една забележка от Министерството на културата (МК). И вместо да бъдат присъдени неустойки поради закъснение в размер на 753 000 лв., в този момент МК ще би трябвало да заплати 73 000 лв. разходи по правосъдното дело.
Още на по-долните инстанции беше открито, че през декември 2015 година Министерството на културата е било поканено да одобри осъществяването на обекта, само че се е забавило. След това на 25 януари 2016 година е подписан акт, съгласно който градежът " Античен културно-комуникационен комплекс Сердика " е изпълнен съгласно утвърдените капиталови планове. Документът е подписан от представители на министерството, на проектанта, на строителя и на строителния контрол. В решението на комисията по приемането на градежа написа: " Приемаме, че градежът е изпълнен според утвърдените капиталови планове. Няма дефекти. Не е належащо установяване на период за премахване на дефекти ", излиза наяве от решението.
4 дни по-късно обаче Държавната приемателна комисия открива куп пропуски - че половината от стъклата на куполното покритие не са инсталирани, че аквапанелите не са шпакловани и боядисани, че не са довършени окачените тавани и остъкляване на асансьора, както и елинсталациите, в това число осветителната и така нататък Заради това се желае обезщетение от малко под 5% от цената на контракта.
Какво реши прокуратурата по абсурда - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР