T-Mobile обяви, че планира да освободи 5000 служители, или около

...
T-Mobile обяви, че планира да освободи 5000 служители, или около
Коментари Харесай

T-Mobile планира да освободи 5000 служители

T-Mobile разгласи, че възнамерява да освободи 5000 чиновници, или към 7% от общия си личен състав, през идващите пет седмици.

Съкращенията ще обиден значително корпоративните и бек-офис чиновници, които са „ най-вече дублиращи “ други функции и ще понижат междинните управнически пластове на компанията. Компанията също по този начин възнамерява да понижи разноските си за „ външни служащи и запаси “, само че нейният личен състав за търговия на дребно и „ грижа за потребителите “, който работи непосредствено с клиентите, няма да бъде обиден.
-->
Съкращенията на T-Mobile идват след месеци на всеобщи известия за съкращения в редица други софтуерни компании – в това число Microsoft и Meta – до момента в който компаниите се борят с несигурна икономическа среда.

В последния си тримесечен доклад за облагите предишния месец T-Mobile регистрира спад на продажбите с 2,5% на годишна база, а чистите нови клиенти са спаднали леко по отношение на същия интервал на миналата година, макар че регистрира рекордно невисок отлив на клиенти и растеж на облагата. 

T-Mobile възнамерява да уведоми чиновниците, които ще бъдат съкратени до края на септември. Засегнатите чиновници ще получат компенсации въз основа на позицията си, опция за придобиване на акции, достъп до услуги за преход в кариерата и други преимущества. Компанията не възнамерява спомагателни, всеобщи съкращения на чиновниците в обозримо бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР