СЗО предупреди, че бъдещата ваксина срещу COVID-19 няма да достигне

...
СЗО предупреди, че бъдещата ваксина срещу COVID-19 няма да достигне
Коментари Харесай

СЗО с лоши новини за ваксината срещу ковид

СЗО предизвести, че бъдещата ваксина против COVID-19 няма да доближи до безусловно всички хора по света най-малко до 2022 година, написа novini.bg.

Соумя Суаминатан, завеждаща научния отдел към СЗО, разгласи на брифинг в централата, че всички чакат да се имунизират в първите месеци на 2021 година, само че " нещата не седят по този метод ".

Най-напред следва един дълъг и тежък развой по оценка, лицензиране, произвеждане и разпространяване на имунизацията, посочи Суаминатан.

По думите ѝ най-оптимистичният вид по отношение на първите доставки ще е към средата на идната година, като с приоритет ще се употребяват хората от рисковите групи.

За първи път в историята ние ще се нуждаем от стотици милиони дози от една ваксина, добави още тя и обясни, че първите ваксини ще бъдат предопределени за медицинските експерти на първа линия, за възрастните хора и тези, които страдат от хронични болести.

Дотогава от СЗО приканиха международното население да продължи да бъде дисциплинирано и да продължава да съблюдава противоепидемичните ограничения, каквито са носенето на маска, спазването на физическа отдалеченост и постоянна стерилизация.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР