СЗО и ООН предупредиха, че назрява криза на психичното здраве,

...
СЗО и ООН предупредиха, че назрява криза на психичното здраве,
Коментари Харесай

10-те заповеди на душата за справяне с извънредността на съвремието

СЗО и Организация на обединените нации предизвестиха, че назрява рецесия на психологичното здраве, защото милиони хора по целия свят живеят в среда, белязана от гибел и болест и се намират в условия на изолираност, паника и неустановеност поради пандемията Covid-19.
Един от главните личностни страхове е страхът от бъдещето
Затова измененията се възприемат мъчно и със съпротиви. Желанието на всеки е да се обкръжи от познати, предвидими и сигурни неща, а когато позволява някакви промени се стреми към надзор над тях, основаване на личен проект, по който те да протичат, написа психолог Михайлина Абрашева. Преминаването на личността през смяна е комплициран психологичен развой – старите модели към този момент не работят, а новите са непознати. И тук човек изпада в сериозен дисбаланс сред опция и действителност, сред мечтаното, подреденото и незнайното, обърканото. Възприятията се лимитират поради наложените граници и отдалеченост, а мисленето е затормозено, тъй като действа в безпорядък от страхове и информация. Социалната и физическата изолираност водят до самотност, огромният проблем на съвремието отпреди Covid-19, който в този момент се изостря с огромна бляскавост и мощ.

Всички схващат, че обстановката е нова, комплицирана, непозната, изпълнена с малко очевидни и доста скрити закани. Животът е изменен и надали в миналото ще се върне към предходните модели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР