Сюрпризиращата оставка на Борислав Ми­хайлов означава, че се задава нов

...
Сюрпризиращата оставка на Борислав Ми­хайлов означава, че се задава нов
Коментари Харесай

Кой ще замени Боби Михайлов? Опциите са две

Сюрпризиращата оставка на Борислав Ми­хайлов значи, че се задава нов конгрес, на който да бъде определен новият президент на БФС. И идва въпросът - кой ще замести, най-малко краткотрайно, досегашния президент на централата.

Уставът на Футболния съюз гласи: " При подаване на оставка, трай­на неспособност да извършва за­дълженията си или гибел, право­мощията на президента се изпъл­няват от първия вицепрезидент, а при неспособност или отвод от негова страна - от различен вице­президент, определен от ИК, до про­веждането на конгрес ".

Това значи, че в петък на Изпълкома, в случай че оставката на Ми­хайлов бъде призната, то тогава би трябвало да бъде назначена и дата за нов Конгрес. А функционалностите му като първи вицепрезидент би трябвало да извършва Йордан Лечков. 

Тук обаче е тънкият миг, тъй като той не може да поеме краткотрайно функционалностите на Михайлов, заради повода, че в момента е претендент за кмет на Сливен. Та­ка опциите за краткотраен президент са Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР