Сюжетът за връщането на хартиената бюлетина подпали мира в пленарната

...
Сюжетът за връщането на хартиената бюлетина подпали мира в пленарната
Коментари Харесай

ПП: Задкулисието се връща с бюлетина, ГЕРБ отвърна: Промяната се сведе до парапет

Сюжетът за връщането на хартиената бюлетина подпали мира в пленарната зала от старта на съвещанието. В декларация от името на " Продължаваме промяната " упрекнаха ГЕРБ, че трансформирали " лобизма в основен детайл на законодателната самодейност " във връзка признатата през вчерашния ден корекция в Изборния кодекс на правната комисия. Тя беше препоръчана от Българска социалистическа партия, само че подкрепена от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Милен Матеев установи, че партията на Бойко Борисов в действителност желае избори. " По всичко проличава, че още преди формалното връчване на мандатите, концепцията на партията, спечелила изборите, е да върви към нови избори ", сподели някогашният шехф на правната комисия в предишния парламент.

" Ние от Политическа партия няма да се примирим и ще се борим за законността и държавността, и срещу реставрацията на рушащите правовата страна практики на ГЕРБ и присъдружните им партии ", сподели той. И изрази отвращение, че на вчерашното съвещание на правната комисия е бил признат законопроектът за хартиената бюлетина без да са желани предварителни мнения, което липсвало в правилника на Народно събрание.

" Партията, държавното управление, което докара България до просешка сопа, няма по какъв начин да приказва за морал. къде беше моралът през вчерашния ден, когато напуснахте антикорупционната комисия. Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни далавери, пазарувахте депутати, вие превърнахте в пазар българския парламент, в който се опитахте да реализирате некадърните си хрумвания. Хората чакат не провалена смяна, а способни хора, които да могат да ръководят. Промяна, която се сведе до една дръжка на стълбище, позната още като парапет ", отвърна Георг Георгиев от ГЕРБ.

Думите му предизвикаха Кирил Петков да реагира от трибуната.

" Не може неистини да се изнасят от тази естрада и вие да ги допускате по този метод ", стачкува някогашният министър председател. " ГЕРБ се пробва да върне статуквото с подправените бюлетини през задната врата ", упрекна водачът на Политическа партия. Първият закон, който позволяват, е хартиената бюлетина, това значи, че те се готвят за избори, вършат циркове по малките екрани, а действително единствено си готвят задкулисието да се върне през хартиената бюлетина ", заключи Кирил Петков.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР