Сю Яо, бивш изпълнителен директор на Yoozoo Games, беше осъден

...
Сю Яо, бивш изпълнителен директор на Yoozoo Games, беше осъден
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт продуцент на Netflix

Сю Яо, някогашен изпълнителен шеф на Yoozoo Games, беше наказан на гибел в петък за отравяне на създателя на компанията през 2020 г. Китайската компания за игри е обвързвана с Game of Thrones и новия сериал на Netflix The Three Body Problem, пише Deadline.

Сю Яо е отровил храната на създателя на компанията Лин Ци, на 39 години, през декември 2020 година, което се твърди, че е поради спор за бизнес транзакции, заяви Първият национален съд в Шанхай.

Лин почувствал гадене, откакто изпил чаша токсичен пуер чай, беше приет в болница и умря 10 дни по-късно. Полицията задържа Сю Яо няколко дни след гибелта на Лин. Експертизата е удостоверила съществуването на отрова за риба буфер, живак и най-малко още три токсични субстанции в чая.

Още четирима души се разболяха, само че не починаха, откакто Сю токсини питиета в офиса сред септември и декември 2020 година Твърди се, че е направил това поради разногласия с двама от тях, се споделя в изказването на съда.

Според известия в китайски медии Yoozoo има филмовите права върху известната китайска научно-фантастична трилогия „ Проблемът с трите тела “, а Сю управлява дъщерно сдружение, отговарящо за обвързваните с него бизнеси.

През септември 2020 година компанията даде на Netflix правата за продуциране на акомодация на трилогията. Продуциран е от основателите на Game of Thrones Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс, а Лин посмъртно е приет за изпълнителен продуцент на The 3 Body Problem, който дебютира на 21 март.

Yoozoo, прочут също като Youzu Interactive, създаде Game of Thrones: Winter Is Coming, игра, основана на сериала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР