Synaptics и AMD разработват по-сигурна система за биометрична идентификация на

...
Synaptics и AMD разработват по-сигурна система за биометрична идентификация на
Коментари Харесай

Подсилват защитата с пръстов отпечатък в Windows лаптопите

Synaptics и AMD създават по-сигурна система за биометрична идентификация на база SoC чип, който съхранява и обработва данните

Дактилоскопичният датчик Synaptics FS7600 е забавен с това, че в самия него се съхраняват и обработват пръстовите отпечатъци

Потребители на преносими компютри с операционна система на Microsoft ще получат в близко бъдеще система за биометрична идентификация с пръстов отпечатък от корпоративен клас. Разработката е дело на софтуерните компании Synaptics и AMD, която излязоха тази седмица със взаимно изказване.

Усъвършенстваната система за идентифициране ще стане налична и за потребителските мобилни компютри. Тя се базира на датчик за пръстови отпечатъци Synaptics FS7600 Match-in-Sensor, показан преди към месец и предстоящ в преносимите компютри до края на настоящата година или най-късно през идната година.

Сензорът ще бъде интегрирани освен в хардуерната платформа на AMD, само че и в артикули, съвместими със софтуера Windows Hello и идни операционни системи на Microsoft. Не се оповестява по кое време тъкмо нова функционалност на база Synaptics FS7600 ще се появи в мобилни платформи на AMD с процесори Ryzen.
още по тематиката
Дактилоскопичният датчик Synaptics FS7600 е забавен с това, че в самия него се съхраняват и обработват пръстовите отпечатъци. Всъщност той съставлява „ система на чип ” (SoC). Данните са криптирани и не могат да бъдат извлечени или сменени.

Никога до момента сходно високо равнище на отбрана с биометрична идентификация на база пръстов отпечатък не е било вграждано в всеобщите портативни компютри, означават разработчиците на датчика от Synaptics и AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР