Сякаш имаше страх от депутатите от управляващата коалиция да присъстват

...
Сякаш имаше страх от депутатите от управляващата коалиция да присъстват
Коментари Харесай

Ивайло Ангелов: Искат да елиминират възможността за контрол със закриването на спецструктурите

" Сякаш имаше боязън от депутатите от ръководещата коалиция да участват на спор с нас. Дебат нямаше. Имаше нашите причини и тяхното безмълвие. В правна комисия аз раздадох отчетите от 2017-та до 2021 година Надявам се да са ги прочели. В отчета на Европейска комисия от 2011-т година са посочени задачите поради, които се основават тези структури, а в по-късните отчети написа, че тази цел е реализирана (б.р. оправянето с проведената престъпност) в търпими граници ", това съобщи пред Българска национална телевизия Ивайло Ангелов, началник на Апелативна профилирана прокуратура.

По думите му проведената престъпност у нас е на равнището, на която е тя в Португалия.

" Разбира се проведена престъпност има и и постоянно ще има. С нея е доста мъчно да се оправи една страна, само че изводите на Европейската комисия са, че тя у нас е е търпими граници ", акцентира Ангелов.

" По огромната част от " Наглите ", по-голямата част от " Килърите " са наказани и търпят присъди ", посочи той.

" При нас има толкоз тежки формалистични процедури, че те са доведени до някакъв абусрд. Толкова благоприятни условия има за отсрочване и отсрочване на делата... ", съобщи той за това, че тежката администрация у нас пречи на бързото решение на делата.

" Никой не мисли какво ще стане със СРС-тата ", безапелационен беше Ангелов.

" В магистратските среди има две отзиви. Едното е, с цел да се провалят 10-тината каузи на българските богаташи, които се водят сега. Управляващите непрекъснато бягат от отговорност и изясняват по какъв начин делата няма да се провалят, само че на практика това няма да се случи. Втората догадка е, че идват едни 10-15 милиарда и държавното управление желае да няма ефикасен надзор върху разходването на тези средства ", съобщи той на въпрос за какво съгласно него държавното управление желае да закрие Специализираните структури у нас.

" Иска да се отстрани опцията за надзор. Това е и устрема за разделянето на КПКОНПИ ", безапелационен беше той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР