Свят Всички министри от крайната десница в Австрия се оттеглят

...
Свят Всички министри от крайната десница в Австрия се оттеглят
Коментари Харесай

Всички министри от крайната десница в Австрия се оттеглят

Свят Всички министри от крайната десница в Австрия се отдръпват Решението им е разследване от корупционния скандал, избухнал предходната седмица 20 май 2019, 21:41  Всички министри от крайната десница в Австрия се отдръпват Източник: ЕПА/БГНЕС
сички министри от австрийската крайнодясна Партия на свободата (FPOe) подадоха оставки, откакто техният съпартиец Херберт Кикъл бе уволнен по-рано през днешния ден.

Кикъл бе вътрешен министър и бе уволнен поради корупционния скандал, поради който от държавното управление си отиде и вицепремиерът и водач на партията

Министрите ще спазят заканите да се отдръпват от постовете си, в случай че вътрешният министър бъде уволнен, съобщи представител на партията.

В петък, малко повече от седмица преди изборите за Европейски парламент, две от най-големите немски медии разгласиха видеозапис, на който Щрахе дава обещание скъпи планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на финансиране на неговата партия и позитивни медийни изявления.

Австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че Кикъл е трябвало самичък да подаде оставка, с цел да обезпечи "пълно, транспарантно следствие " на случая, само че той е отказал да направи това. Затова Курц е трябвало да „ предложи на президента да уволни вътрешния министър”. Курц сподели още, че, в случай че министрите от FPOe спазят обещанието си, местата им ще бъдат заети до изборите от "есперти или висши държавни чиновници ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР