Свят Правителството на Австрия падна заради руско видео Вицепремиерът е

...
Свят Правителството на Австрия падна заради руско видео Вицепремиерът е
Коментари Харесай

Правителството на Австрия падна заради руско видео

Свят Правителството на Австрия падна поради съветско видео Вицепремиерът е заснeт да дава обещание на мнима съветска племенница на олигарх строителни обекти  Виолета Русенова 19 май 2019, 12:08  Правителството на Австрия падна поради съветско видео Източник: БГНЕС
анцлерът на Австрия Себастиан Курц разгласи, че ще предложи на президента на страната да свика предварителни избори, откакто шокиращи разкрития от скрита камера принудиха заместника му, крайнодесния Хайнц-Кристиан Щрахе да подаде оставка, с което беше комплициран завършек на обединението, заяви Агенция Франс Прес.

„ Предложих на президента на републиката да бъдат свикани предварителни парламентарни избори допустимо най-рано “, съобщи Курц.

Причина за отдръпването на вицеканцлера Хайнц.Кристиан Щрахе стана скандално видео, записано скрито от две немски медии, в което той дава обещание строителни планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на дарения за неговата политическа групировка. Записът е бил изработен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 година - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха извънредно дясната Партия на свободата до властта и направиха Щрахе втория човек в държавното управление.

"Сериозната част от това (видео) беше отношението към злоупотребата с власт, към оправянето с парите на данъкоплатците, към медиите в тази страна ", сподели Курц, добавяйки, че е бил персонално афектиран от видеото.

Последният скандал наподобява е последната капка след поредност спорове по отношение на екстремистките благосклонности измежду чиновниците на Партията за независимост на Щрахе.

"Дори и да не съм се изказал обществено тогава, имаше доста обстановки, които ми беше мъчно да преглътна ", сподели Курц за интервала, в който ръководи съдружното си държавно управление от декември 2017 година

Caught in a Putin sting? Austria's far-right vice chancellor Heinz-Christian Strache is forced to resign over secret video of him drunkenly doing a deal with Russian 'oligarch's niece' to take over newspaperhttps://t.co/tO6wjLTi96@TatAtfender
— Zenon (@ZenonChernihiv) 18 май 2019 година
Той сподели, че партията на Щрахе поврежда репутацията на Австрия в чужбина и че срещите с нейни представители в събота са го оставили с усещането, че не е подготвена да направи нужните промени, с цел да остане в държавното управление.

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен разгласи в изказване, че предварителни избори са нужни, откакто водачът на крайнодясната партия в ръководещата коалиция подаде оставка като вицеканцлер поради обвинявания в корупция.

Ван дер Белен съобщи, че е разискал вероятността за предварителни избори с канцлера Себастиан Курц, който постави завършек на съдружното ръководство с крайнодесните през днешния ден. Държавният глава е предложил провеждането на избори. Двамата ще обсъдят идващите си ходове в неделя.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР