Свят Ню Йорк: ако ходите по улицата и си гледате

...
Свят Ню Йорк: ако ходите по улицата и си гледате
Коментари Харесай

Ню Йорк: ако ходите по улицата и си гледате телефона, застрашава ви глоба

Свят Ню Йорк: в случай че ходите по улицата и си гледате телефона, заплашва ви санкция Това е предлагането на локалните управляващи  Ванеса Николова 20 май 2019, 12:13
оже би ще е по-добре да не гледате телефона си, до момента в който ходите по улицата. Особено, в случай че ви се случи да се озовете в Ню Йорк.

Едно от последните оферти на локалните управляващи в града планува оповестяването на тази активност за незаконна.

Според импортирания проектоплан на демократите полицейските чиновници ще имат право да глобяват пешеходците, които гледат в телефоните си, за първо нарушение с фиш сред 25 и 50 $, при положение, че не могат да потвърдят, че е било незабавно.

Планираният закон ще бъде къс и сладкодумен: „ На всеки пешеходец, който пресича платното за придвижване, е неразрешено да употребява каквото и да е електронно устройство”.

Предложението е импортирано още предходната година, само че едвам по-рано този месец получи по-голяма поддръжка и опция за възможна реализация.

„ Доказано е, че гледането в телефона разсейва прекомерно доста и слага пешеходците в рискови ситуации”, се установи в предлагането.

„ Не приказваме единствено за рухвания и препъвания по улицата. Става дума за по-сериозни катастрофи, които са изцяло евентуални при сходен тип държание на пътя”.

Внесеното предложение цитира още доста изследвания, които потвърждават рисковите последствия от разсейването с телефон, до момента в който пресичаме и вървим по улицата.

Групата, внесла законопроекта, споделя, че младежите са най-рисковата част от обществото, защото те употребяват смарт телефоните си непрекъснато и вероятността да бъдат блъснати от кола заради разпръскване с телефон, е огромна.

„ Децата доста постоянно не осъзнават заплахата от разсеяното секване на улицата” , се споделя още в агрументите на предлагането.

Ню Йорк не е първият град в Съединени американски щати, който внася сходно предложение.

На няколко места в страната законът към този момент е в действие – Хонолулу и Монтклеър, Калифорния да вземем за пример.

Щатите Кънектикът и Ню Джърси също са внесли сходни законопроекти, чиято цел е да глобява пешеходци, които употребяват електронните си устройства, до момента в който минават по платното за придвижване на коли.

Ню Йорк към този момент предприе строги ограничения по отношение на водачите, които употребяват телефона си, до момента в който карат – лишаване на точки за всяко последващо нарушаване и лишаване на шофьорската брошура за период от една година на лица под 21г.

Съдбата на закона, касаещ пещеходците, ще бъде ясна някъде след средата на юни месец.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР