Свят Новото италианско правителство спечели вот на доверие Това мнозинство

...
Свят Новото италианско правителство спечели вот на доверие Това мнозинство
Коментари Харесай

Новото италианско правителство спечели вот на доверие

Свят Новото италианско държавно управление завоюва избор на доверие Това болшинство в горната камара е много нежно, само че въпреки всичко разрешава на новата ръководеща коалиция, оставила зад борда крайнодясната „ Лига ” да се заеме с по-умерен курс по отношение на Европейския съюз  Надежда Неменски 10 септември 2019, 23:02  Новото италианско държавно управление завоюва избор на доверие Източник: ЕПА/БГНЕС
овото италианско държавно управление завоюва през днешния ден избор на доверие и в горната камара на Народното събрание след бурни диспути, в които крайната десница упрекна премиера Джузепе Конте, че е предал гласоподавателите, като се е отказал от предварителни избори, съобщи Ройтерс.

Конте, подсилен от антисистемното придвижване „ 5 звезди” и от левоцентристката Демократическа партия, завоюва вота на доверие в долната камара през вчерашния ден. Днес в Сената той завоюва вота със 169 гласа против 133 и петима въздържали се при нужни за триумфа 152 гласа.

Това болшинство в горната камара е много нежно, само че въпреки всичко разрешава на новата ръководеща коалиция, оставила зад борда крайнодясната „ Лига” на досегашния вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини, да се заеме с

по-умерен курс по отношение на Европейския съюз .

Според наблюдаващите държавното управление ще би трябвало да се бори да оцелее, когато се пробва да прокарва закони по някои изключително противоречиви въпроси, като имиграцията.

Движението „ 5 звезди” и Демократическата партия, които до неотдавна бяха върли съперници, ненадейно за мнозина преодоляха разликите си и съумяха да се коалират, откакто предишния месец Лигата напусна предходната коалиция с „ 5 звезди”, пробвайки се да провокира предварителни избори и да материализира растящата си известност.

Отношенията сред Салвини и премиера Конте – безпартиен професор по право, мощно се изостриха

и двамата си размениха обидни думи при днешната бурна сесия в Сената. „ Господин министър председател Конте, не ви изпитвам завист Вие получихте поста си посредством изменничество. Не бих могъл да остана тук и 15 минути. Нямам власт, само че имам своето достолепие и обичта на италианския народ”, сподели Салвини.

Конте отвърна, че посредством опита си „ едностранно и принудително” да свика предварителни избори Салвини е работил „ надменно и със едва познаване на конституционното право”.

Очаква се новата италианска администрация, към този момент без Салвини, да схване по-помирителен звук към Европейския съюз и

да смекчи твърдолинейните миграционни закони ,

които водачът на Лигата съумя да прокара като вътрешен министър, показва ДПА. Конте сподели, че е време да се изостави политиката на „ затворени пристанища” за кораби с мигранти, наложена от Салвини, и да се схване по-балансиран метод по въпроса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР