Свръхзвуковите противокорабни ракети Оникс от бреговите ракетни системи (БРК) Бастион

...
Свръхзвуковите противокорабни ракети Оникс от бреговите ракетни системи (БРК) Бастион
Коментари Харесай

Руските свръхзвукови ракети от комплекса БРК „Бастион“ получиха нови активни глави за самонасочване

Свръхзвуковите противокорабни ракети " Оникс " от бреговите ракетни системи (БРК) " Бастион " получиха нови дейни глави за самонасочване, което им разрешава да поразяват наземни цели на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с висока акуратност, оповестиха съветски медии.

„ Първоначално създадени като противокорабни ракети „ Оникс “ с помощта на новата дейна глава за самонасочване, имат способността да поразяват наземни цели на съперника с висока акуратност “, сподели събеседникът на организацията. Друг източник на организацията добави, че „ в това време се работи за обезпечаване на неуязвимостта на „ Оникс “ към въздействието на системите за електронна война на украинските въоръжени сили “.

Свръхзвуковите противокорабни крилати ракети " Оникс " са създадени в Реутовското Неправителствени организации „ Машиностроение “ (част от Корпорацията за тактическо ракетно оръжие).

Свръхзвуковата универсална противокорабна ракета П-800 " Оникс " (индекс - 3М55, експортно название " Яхонт " ) е предопределена за битка с надводни корабни групи, както и за заличаване на наземни цели в условия на мощно огнево и електронно противопоставяне.

Ракетите „ Оникс “ са на въоръжение в надводни кораби и подводници на съветския флот, а също по този начин се употребяват в системата за балистични ракети Bastion. Тези системи са били употребявани за заличаване на терористични наземни цели в Сирия и сега вземат участие в специфична военна интервенция в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР