Свръхбогаташ от Русия, който преди години бе известен с прякорите

...
Свръхбогаташ от Русия, който преди години бе известен с прякорите
Коментари Харесай

Бивш човек на Путин трепери във френския си замък

Свръхбогаташ от Русия, който преди години бе прочут с прякорите „ банкерът на Путин “ и „ банкерът на Кремъл “ употребява малка врата в закона, с цел да избегне изгонването си във Англия, където може да влезе в пандиза.

Сергей Пугачов бе наказан на две години затвор задочно от Върховния съд на Англия през 2016 година за това, че е нарушил правосъдни заповеди свързани със стотици милиони долари, за които се счита, че са откраднати.

Милиардерът обаче сега се  намира в своя палат във Франция, тъй като английските управляващи не съумяват да го върнат в страната след настъпило комплициране по отношение на европейската заповед за арест.

Наскоро някогашната партньорка на Пугачов Александра Толстой и трите й деца бяха принудени да изоставен фамилния дом на стойност 9 млн. $ в Челси (Лондон), където и той живееше преди да избяга през 2015 година.

Двойката се появи неотдавна в документален филм на Би Би Си, с името „ Графинята и съветският милиардер “, огромна част от който бе сниман в луксозния му палат покрай Ница във Франция. Пугачов има френско поданство от 2013 година и отхвърля да напусне Франция под какъвто и да е претекст.

В предишното Пугачов бе част от близкото обграждане на Владимир Путин, само че след това изпадна в недружелюбност и бе избран като „ изменник “ от съветския президент.

След като идва във Англия през 2011 година той е упрекнат в източването на съветската Межпромбанк. Държавни кредитори на Москва завеждат каузи против него в английски съдилища, с изказванията, че е присвоил стотици милиони.

Пугачов отпътува за Франция преди съдът да се произнесе по делото, по което бе наказан за нарушаването на 12 заповеди на съда, свързани със замразяването на активите му.

Съдебните управляващи в Англия са заявявали в предишното, че човек, наказан по гражданско дело за пренебрежение на съда, не може да бъде екстрадиран в страната с европейска заповед за арест. Това предполагаше, че Пугачов не може да бъде екстрадиран.

От английското министерство на вътрешните работи обаче оповестиха тази седмица, че няма законова спънка за това той да бъде екстрадиран от Франция с такава заповед.

От министерството опровергаха изказванията на адвокатката на Пугачов, Ан-Джесика Форе, че той не може да бъде екстрадиран, тъй като е френски жител и тъй като е наказан за пренебрежение на съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР