Своя криптовалута, както и блокчейн базирана система за авторски права,

...
Своя криптовалута, както и блокчейн базирана система за авторски права,
Коментари Харесай

Kodak подготвя “фотоцентрична криповалута”



Своя криптовалута, както и блокчейн основана система за авторски права, показа Kodak взаимно с Wenn Digital. Според фирмите разработките ще разрешат на по-добър надзор при потреблението на фотографии в интернет.

KODAKOne платформата употребява блокчейн за основаване на криптиран цифров леджър (регистър), където се съхранява информация за авторството над творбите. Фотографи могат да записват както остарели и нови фотоси и да печелят от тях.

Прочетете още: Дали металещите ще революционализират фотографията?

След регистрация фотографът може да дава лицензи за прилагане на неговите творби посредством KODAKOne, като платформата непрекъснато следи за нарушение на авторските права.

Валутата KODAKCoin пък е призвана да усъвършенства стопанската система, обвързвана с фотографията, изясняват разработчиците. За изображения, лицензирани посредством новата платформа ще се заплаща с криптовалутата. Тя е особено създадена за плана, а не е заета от другаде, акцентират съдателите ѝ.

“За доста хора в софтуерната промишленост “блокчейн” и “криптовалутите” са горещи термини, само че за фотографите, борещи се за надзор върху потреблението на творбите си, тези думи са в основата на нещо, което до момента изглеждаше като нерешим проблем”, разяснява Джеф Кларк, основен изпълнителен шеф на Kodak.

Първичното предложение на валутата ще започва на 31 януари и е ориентирано към вложители от Съединени американски щати, Канада и други определени (неспоменати) страни.

Разбира се, в реда на нещата е да се означи, че концепцията не е нещо ново. Услугата Binded, към този момент предлага отбрана на авторските права на фотографии посредством блокчейн. Остава да забележим дали заставането на известно име като Kodak (макар и изпитващо финансови затруднения) може да промени нещо в тази тенденция.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР