Свободното движение от ЕС трябва да бъде прекратено след Брекзит

...
Свободното движение от ЕС трябва да бъде прекратено след Брекзит
Коментари Харесай

Британска комисия: Брекзит да сложи край на специалния достъп на граждани на ЕС

Свободното придвижване от Европейски Съюз би трябвало да бъде прекъснато след Брекзит и Англия би трябвало да употребява канадска система, при която няма фаворизиран достъп до трудовия пазар за жители от друга страна.

Това е поместено в отчет на съветническа комисия по миграцията към държавното управление на Обединеното кралство, представен от английския вестник " Гардиън ".

В отчета, който има за цел да поучава министрите по какъв начин да действат след Брекзит, се признава, че може да не е допустимо да се реализира система за неутрална страна, тъй като Англия може да няма цялостна независимост в миграционната политика след напускането на Европейски Съюз, тъй като окончателната политика ще бъде предмет на договаряния с Европейски Съюз.

Заключава се, че в случай че " имиграцията не е част от договарянията с Европейски Съюз и Англия реши миграционната си система в изолираност, ние предлагаме прекосяване към система, при която цялата имиграция ще се управлява без фаворизиран достъп за жителите на Европейски Съюз ". Пояснява се, че моделът би трябвало да бъде сходен на потребления в Канада, която има " открит, сърдечен метод в региона на имиграцията, само че няма съглашения с други страни за свободно придвижване ".

Към момента жителите на Европейски Съюз свободно влизат и търсят работа на Острова. Свободното придвижване се възприема като една от главните аргументи за Брекзит. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР