Свободните легла за заразени с ковид-19 в пернишката МБАЛ „Рахила

...
Свободните легла за заразени с ковид-19 в пернишката МБАЛ „Рахила
Коментари Харесай

Директорът на пернишката болница проплака: До два дни сме приключили с филма

Свободните кревати за инфектирани с ковид-19 в пернишката МБАЛ „ Рахила Ангелова “ са на привършване. Това заяви шефът на болничното заведение доктор Анатоли Митов. От общо 119 открити кревати в отделенията по хирургия и травматология, 96 към този момент за заети с коронавирус пациенти, написа zapernik.com.

Проблемът с личния състав също е огромен – 110 от 160 медицински сестри са в пенсионна възраст и напущат заведението. На една сестра се пада да обслужва 30 заболели.

Вчера са признати 20 индивида с диагноза коронавирус и са изписани 5. А леглата са 25.
„ С тези темпове, с които вървим до два дни сме завършили с кино лентата. Болницата не е ластик, че да я разтегнем до 1000 кревати. Много ми е болно, погрешно, обезпокоеното, от 10 дни съвсем не дремя, само че нямам никакво решение на въпросния проблем. Много е тежко “,
съвсем се разплака Анатоли Митов пред кореспондент на бтв.

Той прикани оперативния щаб да подсигури в най-скоро време различни места за превозване на заболели от коронавирус. Оттам са дали обещание да търсят бързо решение.

Според данните от единнния информативен портал за битка с covid-19 за през днешния ден новите инфектирани в Перник са 105.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР