Свободната енциклопедия в интернет Уикипедия предупреждава всеки свой потребител за

...
Свободната енциклопедия в интернет Уикипедия предупреждава всеки свой потребител за
Коментари Харесай

Уикипедия бие тревога: ЕС готви края на свободния интернет! Няма да можете да качите дори коментар или клипче

Свободната енциклопедия в интернет Уикипедия предизвестява всеки собствен консуматор за подготвяната европейска инструкция, която ще наложи непоколебим надзор върху наличието, което се разгласява.

Става въпрос за така наречен Член 13 от новата Директива по отношение на авторското право в цифровия обединен пазар, която се чака да се одобри напълно скоро, може би даже и по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Според въпросния Член 13 всички интернет уеб сайтове, работещи със наличие, качено от потребителите, ще би трябвало да конфигурират автоматизирани системи за авансово следене, различаване и търкане на наличие. Това решение ще заплаши главните права и свободи както на българите, по този начин и на всички останали жители на Европейския съюз.





Автоматичните системи ще филтрират всяка информация и ще лимитират това, което се разгласява на чисто фиктивен принцип. Примерът, който се дава постоянно е, че в случай че решиш да публикуваш клипче на детето си по какъв начин пее някоя популарна ария, няма да можеш, тъй като нарушаваш авторските права на съдателите ѝ.

„ Роботи ще вземат решение какво може и какво не може да бъде споделяно от нас. Те нямат възприятие за комизъм, подигравка или пък колорит. Те не разграничават правомерната приложимост на непознати авторски творби от пиратството – те просто ще трият.

Роботите не схващат по кое време наличието е употребявано правомерно за задачите на цитата, разбора, рецензията или с просветителна цел, по силата на лицензи или в ремикси.

Роботи ще наблюдават нашите дейности в интернет и ще ги цензурират.

Роботите ще лимитират достъпа ни до познание.

Роботите ще сложат завършек на отворения интернет без цензура, който Европа до този миг познаваше.

Роботите ще върнат България години обратно, когато цензурата беше част от нашия живот “, това пишат в петиция недоволните от новата инструкция, измежду които е и световта свободна енциклопедия Уикипедия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР