Свободата също е материална облага. Това изтъкна говорителят на главния

...
Свободата също е материална облага. Това изтъкна говорителят на главния
Коментари Харесай

Затворник освобождаван за разходки из Варна от надзиратели

Свободата също е материална полза. Това посочи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг във връзка със арестуваните с прокурорска заповед за 72 часа трима надзиратели от Варненския затвор .
Към този миг против тях има събрани доказателства за с истемно нарушение и несъблюдение на служебно обвързване за да набират полза за друго лице - за пандизчията.

Тя посочи, че следствието е по сигнал. Образувано е досъдебно произвеждане.

Сигналът показва, че едно лице (затворникът) е освобождавано от трима надзиратели от време на време . В интервала 31 май - 18 юни има шест излизания и завръщания в границите на по този начин наречената вечерна инспекция.

" Установено бе, че лицето се освобождава със съдействието на трима надзиратели , които реализират действия на вътрешен и външен портал ", изясни Арнаудова.

Вчера въпросният автоджамбазин още веднъж е освободен , само че този път арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. След задържането е изчакано и телефонно позвъняване от страна на единия от надзирателите при наближаването тутакси за вечерна инспекция , което също е доказателство за дейностите на надзирателите.

Касае се не за бягство, а за целеустремено освобождение на пандизчия да си прави каквото желае, установи Арнаудова.

Затворникът е бил с присъда от 6 години и 8 месеца отнемане от независимост за присъединяване в проведена незаконна група за обири на коли. Многократно е осъждан за автокражби. " Изключително бърз и издирван за присъединяване в такива закононарушения ", уточни Арнаудова.

Остава въпросът дали по време на " разходките " си пандизчията е крал още веднъж коли. В момента прокуратурата ревизира какво е отношението на осъществените обири на територията на региона в този интервал и освобождението на въпросния пандизчия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР