Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е

...
Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е
Коментари Харесай

Радев: Държавата се управлява през телефон

Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална полезност. Очевидно в България е в рецесия. Това разяснява президентът Румен Радев във връзка митинга пред БНР поради свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Държавният глава подсети, че ефирът на публичното радио не е спирал даже по време на война. През предходната седмица стратегия " Хоризонт " на медията спря за " техническа профилактика " за няколко часа.
" Този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите каквато е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край ", разяснява Румен Радев.
Неговата рекомендация е проверяващите и шефът на БНР да излязат, да разгласят същинските претекстове, " тъй като става въпрос за социална медия, а не за частна ".
" Според мен има лъч вяра и той е в държанието и реакцията на публицистите в БНР, които дадоха образец по какъв начин се отстоява достолепие, независимост на словото и професионални стандарти ", сподели президентът.
Президентът също не даде безапелационен коментар дали ще наложи несъгласие, в случай че бъде определен Иван Гешев за основен прокурор. " Конституцията ясно демонстрира по кое време и по какъв начин се произнася президентът ", отговори Радев.
" Ако е неговият телефон разбирам. Може би знае. Защото това беше бойкот на държавното управление, против държавното управление. Срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която персонално опазих. Сигурен съм, че тя знае, че освен държавното управление, а и ние като партия нямаме присъединяване. Чист бойкот. И по тази причина се надявам прокурорите в границите на днешния – утрешния ден да приключат цялата тази работа ", съобщи от своя страна министър председателят Бойко Борисов в отговор на президентските думи, че страната се ръководи по телефона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР