Свободата е темата на петото юбилейно издание на Конкурса за

...
Свободата е темата на петото юбилейно издание на Конкурса за
Коментари Харесай

Свободата е темата на петото юбилейно издание на Конкурса за нова пиеса на Нов български университет

Свободата е тематиката на петото юбилейно издание на Конкурса за нова пиеса 2021 на Нов български университет. С нея уредниците му се надяват да предизвикат драматурзите, пишещи на български език, към отключването на забавни сюжети, истории, фигури, към основаването на текстове за спектакъл с нова и по-свободна форма.
Свободата е измежду главните понятия, осмисляни и преосмисляни от философията, изкуствата, правото, теологията, логиката на психиката. Но е и нагледност, дума, която всеки счита, че схваща.
Свободата е тематиката, с която може да се огледа към революциите на модерността, близкото минало на комунизма или митингите в актуалните демокрации. Но и въобще към разбирането през днешния ден за демокрацията и за бъдещето ни в световния свят.


 Учени и студенти от Нов български университет изследват чува ли се гласът на младите при вземането на решения Учени и студенти от Нов български университет изследват чува ли се гласът на младите при вземането на решения
Над 60% от българските младежи се усещат неподкрепени и рано стартират да вредят на себе си, сочи проучване на Световната здравна орг...
Срокът за кандидатстване е 15 януари 2021 година, като създателите могат да изпращат пиесите си на електронната поща на състезанието или в хартиен тип по пощата. Право на присъединяване имат пълнолетни български и задгранични жители, които могат да се включат в състезанието единствено с едно свое произведение. Творбите ще бъдат оценени от жури в състав: проф. Виолета Дечева, д.н. (председател), гл. ас. доктор Владимир Маринов, гл. ас. доктор Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Дойнов, д.н., проф. доктор Светла Христова и доцент Снежина Петрова.
Номинираните създатели ще могат да вземат присъединяване в Лабораторията за писане на пиеси, която ще се организира през февруари 2021 година и ще бъде водена от одобрено име в региона на литературата и театралните изкуства. Авторът на отличената пиеса ще получи диплом от Ректора на Нов български университет, парична премия в размер на 3000 лв., както и опция за театрална реализация на драматургичния си текст.
Конкурсът се организира с поддръжката на Централния фонд за стратегическо развиване към Настоятелството на Нов български университет и е част от Календара на културните събития на Столична община.
Повече информация за петото издание на Конкурс за нова пиеса 2021, може да откриете тук:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР