Свиващите се рамки около екраните на смартфоните вече “изгониха” сензорите

...
Свиващите се рамки около екраните на смартфоните вече “изгониха” сензорите
Коментари Харесай

Samsung може да скрие предните камери на смартфоните зад екраните

Свиващите се рамки към екраните на смарт телефоните към този момент “изгониха” датчиците за пръстови отпечатъци на гърбовете на устройствата. Производители като пък Vivo демонстрираха образно, че тези сензори могат да се намират под стъклото на екрана.

Скоро обаче същото може да се случи и с предните селфи камери. Вместо да “изяждат” от площта на лицевия панел те също могат да се реалокират зад екрана. Така смятат от Samsung, съдейки по неотдавна оповестен собствен патент. Благодарение на него можем да чакаме устройство с съвсем 100-процентово покритие на екрана.

Патентът съставлява OLED екран с транспарантна “дупка” пред камерата. За осъществяване на видеоразговор или при снимане на селфи тази област се изключва. Или още по-добре – синхронизира се с опресняването на екрана. Всъщност това разрешава освен камерата, само че и други датчици да се озоват зад него. Също по този начин по този метод отпада правилото те да са по краищата на устройството.

Прочетете още: Свръхтънка камера може да избави смарт телефоните от стърчащия обектив

Подобен метод има капацитета да реши казуса обвързван с разминаването сред разположението на очите на събеседника на екрана и на камерата. В момента, с цел да създадете у него чувство, че го гледате, погледът ви би трябвало да е ориентиран към камерата, а не към екрана. При дребни екрани това не е огромен проблем, само че при видеоразговори през таблет той постоянно е напълно осезателен. Чрез патент като този камерата може да е ситуирана и в средата на екрана.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР