Свикан е кризисен щаб, който следи обстановката Кризисен щаб следи

...
Свикан е кризисен щаб, който следи обстановката Кризисен щаб следи
Коментари Харесай

В Царево предприеха превантивни мерки заради очаквани бурни ветрове и валежи

Свикан е спешен щаб, който следи ситуацията

Кризисен щаб следи метеорологичната конюнктура в община Царево поради прогнозите за мощен вятър и съществени количества превалявания. Това заяви пред Флагман.бг кметът Марин Киров. Действията обаче са напълно превантивни, с цел да не се повтори бедствието от началото на септември т.г. 

„ Във връзка с прогнозите още в четвъртък е включена системата за ранно уведомяване. А през вчерашния ден сме свикали общинския спешен щаб за предварителна защита. Предприели сме всички нужни действия. Почистени са проблематичните дерета, коритото на река Черна, която минава през град Царево, краткотрайно е затворен за прекосяване от коли методът при пешеходната алея за кв. " Василико ", следим сериозната инфраструктура. Имаме подготвеност за дейности с спешни екипи, в случай че се наложи, непрекъснато сме разполагаем “, посочи Киров. 

Той успокои, че все още прогнозите на синоптиците не се сбъдват. Малко е падналото количество дъжд на територията на община Царево.

„ Хората са спокойни, ситуацията също – уповавам се по този начин да продължи. Няма място за напрежение и суматоха. Но в последна сметка опитът ни демонстрира, че би трябвало да действаме превантивно, точно по тази причина сме подхванали всички ограничения “, добави кметът.

При нормализиране на метеорологичните условия прекосяването от затворения сектор ще бъде възобновено. Дотогава колите могат да се движат от пътната връзка при къмпинг Нестинарка или при Противопожарната работа в Царево.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР