Свикан беше извънреден Управителен съвет /УС/ на Българската академия на

...
Свикан беше извънреден Управителен съвет /УС/ на Българската академия на
Коментари Харесай

Управителен съвет на БАН взел решението за предсрочно прекратяване на мандата на директора на НИМХ

Свикан беше ексклузивен Управителен съвет /УС/ на Българската академия на науките /БАН/ поради писменото предпочитание на 22-ма членове от всичките 27 членове на непрекъснатия състав на УС. На съвещанието беше прегледан главно въпросът, обвързван с излизането на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките, както и въпросът за мандата на шефа на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ проф. Христомир Брънзов, съобщи за Българска телеграфна агенция ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

"На съвещанието, като цяло, застанахме зад това, което през вчерашния ден поехме, като ангажимент пред държавното управление, че Управителният съвет не възразява против излизането на Национален институт по метеорология и хидрология от структурата на Българска академия на науките при съблюдаване на всички законови разпореждания и на ползите на учените, които работят в Института ", разяснява акад. Ревалски.

Той сподели, че на съвещанието е прегледано и документално импортирано искане от 12 членове на УС за прекратяване предварително на мандата на проф. Христомир Брънзов като шеф на Национален институт по метеорология и хидрология. "По тази втора точка беше взето решение да бъде освободен проф. Брънзов, след полемика и гласоподаване ", изясни акад. Ревалски.

В отговор на въпрос той заяви, че по принцип, "трябва да се откри краткотрайно изпълняващ длъжността "директор " на Национален институт по метеорология и хидрология, до избирането на нов шеф ". Въпреки прекратяването на мандата на проф. Брънзов, процедурата за извеждането на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките и плануваното Общо заседание на 10 септември ще се състоят, съобщи акад. Юлиан Ревалски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР