Свидетелски показания са посочили, че и бившият главен прокурор Иван

...
Свидетелски показания са посочили, че и бившият главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Свидетели замесват и Гешев в делото за организирана банда на Невена Зартова и Нотариуса

Свидетелски показания са показали, че и някогашният основен прокурор Иван Гешев се е познавал с Мартин Божанов-Нотариуса и е ходил в прословутия му клуб SS. Това обясниха пред Клуб Z прокурорски изтоници, които избират да не ги цитираме.

Любопитно е, че въпросните показания са дадени по " огромното " дело за проведена пестъпна група, което към този момент включва досегашната шефка на СРП Невена Зартова, убития дилър на въздействие Мартин Божанов - Нотариуса, юрист и някогашен арбитър Велимир Атанасов, с който Зартова имала връзка и други

Те към този момент са обект на следствие по члена за организиана престъпра група (чл. 321 от НК), която съгласно обвинителите е основана за да се облагодетелства посредством принуди, закани по отношение на магистрати, търговия с въздействие и прочие

Любопитно е, че по това дело свидетелите са най-вече магистрати - съдии и прокурори, само че има и служители на реда, споделиха ни още нашите изочници. Именно и магистрати са измежду тези, които настояват за съгласуваност на Гешев с починалия престъпник, което занапред ще се ревизира. А напълно обособен въпрос е дали ще докара до някакви последствия, тъй като самото другарство или посещаването на даден ресторант, естествено, не са закононарушения.

Борислав Сарафов преди дни замеси също обществено Гешев с " групата " към Зартова и Нотариуса - по време на визитата си в Софийската районна прокуратура, където прати 21 висши прокурори на цялостна проверка. Предшестеникът му пък реагира остро, като сподели, че от този ден почва да съди всички.

Работата по въпросната ОПГ очевидно е " под цялостна пара ", той като в Софийската градска прокуратура работи екип от трима прокурори и токова селдователи. Но скоро той щял да бъде повишен.

На пряк въпрос - допустимо ли е Гешев скоро да се окаже в кръга на обвинените, ни дадоха отговор:

" Потенциално това е допустимо. "
Пред преустановяване е остаряло дело против Гешев
Затова пък съгласно нашите източници към преустановяване върви другото известно най-малко в общественото пространство разследване против Иван Гешев. То беше за 3 действия и обхващаше още интервала, в който е основен прокурор: за ползването като " бащиния " на Регентската къща на Боровец, за това, че скрито е записал диалога си с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев и за възможен напън над наблюдаващия прокурор по така наречен " Барселонагейт ".

Според наши източници наблюдаващият прокурор по-скоро клони, че от това дело нищо няма да излезе.

Що се отнася до Зартова, в програмата на прокурорския съвет за другата седмица се вижда, че е внесена за разискване втора подред дисциплинарка против нея - този път тя е обвързвана точно с действията на посочената група, споделиха наши източници.

Интересно е, че Висшият прокурорски съвет привиква за чуване и Радослав Димов - апелативен прокурор на София. Както и Клуб Z писа, съгласно показанията на представители на гръцкия бизнес у нас, върху които Нотариуса и Районна прокуратура са се стоварили по класическа скица за рейдърство, един от работещите за тях юристи е получил позвъняване от, човек, който се е показал за Димов. Офертата била, че може да реши главоболията на негоите клиенти - гърци.

Оказва се обаче, че тове е единствено част от историята. Въпросният юрист е декларирал пред проверяващи, че познава гласа на Димов и въпросното позвъняване завършило, като споделил: " Вие не сте Радослав Димов, аз го познавам... " и затворил.

Паралелно с този " сюжет " тече следствие за закононарушение по работа против един от четиримата прокурори от Районна прокуратура, които са образували през м.г. следствие против Петьо Еврото и негов доближен за група за насила към " Осемте джуджета ". Там също съгласно прокурорския акт Невена Зартова е водила очевидци, оказвала е въздействие по дейностите за следствие и хода на самото следствие. Делото бе прекъснато в частта, че са изготвяли противозаконни СРС, а една част, която касае Борислав Сарафов, бе пратена към Върховния касационен съд по новия механизъм за следствие на основния прокурор и негови заместници.

Наблюдаващият прокурор по това дело самичък е привлечен като обвинен и също до седмица щял да се подреди с обвинителен акт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР