Свидетели сме на това как дневният ред на управляващите, на

...
Свидетели сме на това как дневният ред на управляващите, на
Коментари Харесай

Васил Велев: Дневният ред на политиците се разминава с този на хората и бизнеса

„ Свидетели сме на това по какъв начин дневният ред на ръководещите, на политиците, се разминава с този на хората и бизнеса. Кабинет, който излиза от един скандал, с цел да влезе в различен, като в това време не реализира по този начин нужните промени – е противоречиво дали е необходим. Защото тези страдания, на които сме очевидци от толкоз време, вършат по този начин, че ние тъпчем на едно място ”. Това съобщи в предаването „ Пресечна точка ” ръководителят на АИКБ Васил Велев, разяснявайки политическите земетресения от последните дни.

Той разяснява и рецензиите, които МВФ насочи към страната ни в последния си отчет. „ Това са същите рецензии, които ние отправихме по време на приемане на бюджета – несъразмерни нетаргетирани разноски, несъразмерен недостиг, наливане на пари в нереформирани системи. Всичко това утежнява нашата конкурентоспособност и забавя растежа ни ”, изясни той.

По думите му страната ни има рекордно ниски вложения като дял на разноските за дълготрайни материални активи, отвеян към Брутният вътрешен продукт. „ Това е по този начин, тъй като е влошена бизнес средата, влошени са административните тежести и не се вършат никакви промени. Развалят се и някои добре функциониращи системи. Например, имаме връщане обратно в пенсионната система. Връзката сред застрахователен принос и приемане на пенсия се раздра. 40% от пенсионерите получават една и съща пенсия, въпреки че са се осигурявали на разнообразни равнища ”, акцентира Велев.

Според него пенсиите трябва да са функция на осигурителния принос и не би трябвало да се бъркат със общественото подкрепяне. „ Когато пенсията е доста ниска и човек бедства, тогава има обществено подкрепяне. Но не можем да изравняваме тези, които са укривали приходи, били са в сивия бранш, с тези, които са плащали осигуровки на действителните си приходи ”, безапелационен е той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР