Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската конституционна и политическа

...
Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската конституционна и политическа
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската политическа история

Свидетели сме на невиждана замяна в българската конституционна и политическа история, обявиха от ПП-ДБ на конференция.
Прочетете още
Премиерът в оставка Николай Денков съобщи, че препоръчаният състав на проектокабинет от Мария Габриел не е координиран с преговорния екип на ПП-ДБ, както и че огромна част от препоръчаните хора, в това число и той, не са дали единодушие да бъдат министри в този кабинет.

" Включително аз в никакъв случай не съм давал единодушие. Не желая да бъда номиниран в състава на този кабинет. Няма единодушие и по текста на съглашението. да, то беше обсъждано, само че останаха противоречиви текстове. Именно поради това единственият автограф, който ще видите под него, е на Магия Габриел, няма подписи от ПП-ДБ. няма решение на нашите групови органи, че бихме могли да се включим подобен състав на Министерски съвет или да се подпише под такова съглашение ".

" Всички тези месеци имам базово доверие на Мария Габриел. Днес то беше окончателно изгубено. Те се поддаде на натиска на господин Борисов. Предполагам, че и на натиска на господин Пеевски. Тя през днешния ден сподели, че няма качествата да бъде министър председател. За да бъдеш министър председател би трябвало да имаш базов интегритет, би трябвало да имаш храброст, лидерски умения и да не се навеждаш. Жал ми е за нея. За господин Борисов ме е позор. Защото всички тези дни той не се появи нито за момент. Той употребява четири дами, криейки се зад тях, тъй като нямаше мъжеството да застане на масата и да каже, че не може да одобри този кабинет ", съобщи Кирил Петков .

За Борисов той добави с сентенция, че " вълкът козината си мени, само че нравът не ". " Днес господин Борисов избра може би своите страхове, зависимости или дружба с Пеевски пред България ".

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов прикани президента да не взе участие в евентуално нарушаване на Конституцията:

" Половината от хората, които са посочени като претенденти за министри не са давали единодушие за това. Има риск да участвате в нарушение на Конституцията. Призоваваме ви, оттеглете си указа "

Атанасов прикани и ръководителя на Народното събрание даже и президентът да не отдръпна указа си, точката да не се включва в дневния ред на Народно събрание. 

Според  Асен Василев  протичащото се сега са " селски тарикатлъци ", разяснява Асен Василев

" Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в актуалната българска политика. Такова нещо не се е случвало. Да бъда вписан като министър в кабинет без да е взето моето единодушие, без да съм видял останалите участници в кабинета. Това е акт или на безочливост или на безрадостност или на безсрамие, което нито един министър председател на тази страна не може да си го разреши. Г-жа Габриел приказва извънредно красиво при президента. Видяхме монолог. Вместо красивите думи от Европа, които одеве прочетох видяхме селски тарикатлъци ".

По думите му това е безусловно безсрамие и дефинира Мария Габриел като " най-новото и красиво лице на мафията в България ".
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР