Свидетел на катастрофата край Оризаре, при която загина 48-годишният пловдивчанин

...
Свидетел на катастрофата край Оризаре, при която загина 48-годишният пловдивчанин
Коментари Харесай

Свидетел разказа за катастрофата край Пловдив: Мотористът опита да избегне удара

Свидетел на злополуката край Оризаре, при която почина 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев, се свърза с неговата половинка Гинка Трайкова. Жената търсеше очевидци на трагичния случай, който лиши живота на мъжа, с който живеела от 10 години.

Инцидентът, за който GlasNews писа, стана на 4 юни следобяд. 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев излиза да се разноски с мотора си. Казва на Трайкова, че ще се върне след час, с цел да излязат да се разходят до феста на Младежкия рид. Така и не се връща. Гинка стартира да звъни по телефона, само че насреща чува сигнал " свободно ". Няколко часа по-късно схваща, че Тошко е умрял в злополука, след конфликт с трактор на Пещерско шосе, на разклона за Оризаре.

Сблъсъкът става към 17.30 на пътя за Пещера. Трагедията се разиграва пред очите на 60-годишен мъж, който пътува с колата си в посока Кадиево, написа

" Тракторът, който беше с ремарке се движеше пред нас. Малко преди Оризаре трактористът спря и пропусна няколко автомобила, които идваха насреща, а по-късно стартира да завива наляво, с цел да влезе в градините край пътя. Тракторът пресече шосето и влезе в зелените площи, само че ремаркето беше още на шосето. В този миг видях насреща мотористът, който караше с висока скорост и без каска. Опита се да избегне удара като мина по банкета, само че моторът му занесе и падна. Суркаше се по земята най-малко 30 метра. Моторът мина под ремаркето и излезе от другата страна, а индивидът остана изпод. Трактористът въобще не разбра, че е паднал и потегли. Аз и другите водачи, пред които се разигра ужасът, свирехме с клаксоните, само че той не разбра какво става. След като спря, слезе от трактора и едвам тогава осъзна какво се е случило. Стана му неприятно, едвам не загуби схващане " описа очевидецът.

Гинка Трайкова счита, че отговорен за гибелта на Тошко е трактористът, който е лишил преимущество. " Мъжът ми беше доста прецизен лидер, той беше професионален водач " споделя унищожената жена. Тя е разочарована и от обстоятелството, че от полицията не са я уведомили за злополуката, а тя е звъняла по лечебните заведения и на 112, с цел да търси информация.

По случая е формирано досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура. Извършват се експертизи, предстоят разпити на очевидци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР