Световното потребление на петрол не е достигнало своя връх, предупреди

...
Световното потребление на петрол не е достигнало своя връх, предупреди
Коментари Харесай

Световното търсене на петрол тепърва ще върви към своя пик

Световното ползване на нефт не е достигнало своя връх, предизвести шефът на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, представен от Bloomberg. " Устойчивото икономическо възобновяване и ниските цени на петрола евентуално ще върнат световното търсене на нефт до предходните равнища и даже по-високи от тях ", счита той.
През предходната година международното потребление се е равнявало на близо 100 милиона барела нефт дневно. Някои представители на енергийната промишленост считат, че това може да е пикът на световното търсене.
Пандемията от ковид принуди страните по света да наложат ограничавания на придвижването и да преустановят работата на редица предприятия, което бе сериозен удар по търсенето на гориво. Според Бирол обаче изключителната обстановка, наложена от пандемията единствено ще понижи търсенето за известно време. Потреблението ще спадне през 2020 година до почти 91 милиона барела дневно, след което ще се възвърне през 2021 година. " Поведенческите промени в отговор на пандемията са явни, само че не всички от тях са с отрицателен резултат за петролния бизнесл. Хората работят повече от у дома, само че когато пътуват, са по-склонни да избират напредването с коли, а не с градски превоз ", казв в изявление за Bloomberg News ръководителят на МАЕ. Оценките на организацията сочат, че световното търсене на нефт ще продължи да нараства през идващото десетилетие, преди да доближи плато към 2030 година. Междувременно Бирол прикани държавните управления да употребяват своите пакети за икономическо възобновяване за битка с климатичните промени, като влагат от ден на ден в добива на зелена сила, с цел да подкрепят постигането на задачите, заложени в Парижкото съглашение от 2016 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР