Световното първенство по снукър предложи на феновете същински и типичен

...
Световното първенство по снукър предложи на феновете същински и типичен
Коментари Харесай

Най-после същински маратон в Крусибъл

Световното състезание по снукър предложи на почитателите истински и характерен маратон в " Крусибъл ", завършил повече от час и половина след среднощ българско време. Бари Хоукинс имаше единствено 18 минути, с цел да отпразнува 39-ия си рожден ден, откакто подчини с 10:7 Стюърт Карингтън в изнурителна 7-часова борба. Допълнително безсилие за играчите бе фактът, че тъкмо този двубой се организира в границите на един ден. Ястреба се промъкна до осминафиналите, а там ще се изправи против дебютанта Хаотян Лю, който по-рано бе отстранил Марко Фу.

Finally.

Barry Hawkins eventually sees off Stuart Carrington 10-7 to reach the second round. pic.twitter.com/QV65NRPABE
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 23, 2018
Хоукинс е измежду най-солидно представящите се играчи в " Крусибъл " напоследък, тъй като, въпреки да няма успех, има на сметката си край през 2013 година и още три участия в полуфиналите. Също по този начин в последните два месеца формата му се върна на познатото високо равнище, като той стигна край в Откритото състезание на Уелс и на Китай.

And that's a wrap on Day 3! #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/JFreDRXLpg
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 23, 2018
Ястреба водеше с 5:3 след първата сесия и изглеждаше като че ли бързо ще се оправи със съпротивата на международния номер 56, откакто добави стремително още два фрейма на сметката си със серии от 66 и 82. Карингтън обаче се опълчи уместно в идващите три партии с поредици от 79 и 74, с цел да върне интригата - 7:6. Последва героичен 56-минутен фрейм, който бе решен по цветовете и след злополучни решения на Карингтън, отиде на сметката на Хоукинс за 8:6.

Happy Birthday Barry! @TheHawk147 takes out Carrington in a late-night finish at the Crucible, securing himself a place in the second round! #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/ncDDPZhVki
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 23, 2018
Вечерната сесия предложи три фрейма от над 50 минути, като международният номер 56 завоюва 15-ия и имаше първи късмет да се развихри сред топките в идващия, само че направи едвам 27. Опонентът му отвърна със 79 и дръпна с 9:7. Хоукинс направи 35 в последвалата партия, а Карингтън направи фрапантен пропуск по черната от истинската позиция, откакто бе осъществил страхотна алена. Ястреба добави 38 към актива си и водеше с четири снукъра, а противникът му се върна на масата, само че самичък бе подложен в неуместна позиция и когато направи фаул, призна провалянето си.

" Изключително съм отпаднал, само че е хубаво, че имам няколко дни отмора. Не ме интересува дали съм играл добре, значимото е единствено, че съм в идващия кръг. Стюърт е доста огромен войник и ми направи живота сложен, само че съм удовлетворен от подобен подарък за рождения ден - победа. Извадих шанс, че той направи някои пропуски, които ми разрешиха да остана напред в резултата и да измъкна успеха в края ", изясни Хоукинс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР