Световното първенство по борба в Белград продължава с пълна сила,

...
Световното първенство по борба в Белград продължава с пълна сила,
Коментари Харесай

Общо пет български представителки излизат на тепиха в Белград днес

Световното състезание по битка в Белград продължава с цялостна мощ, а петият ден ще бъде напълно отдаден на дамите, защото следва да бъде даден старт на битката в общо четири категории, а в други четири ще бъдат избрани медалистките.

Очертава се и доста солидно българско присъединяване през днешния ден в " Щарк Арена ", като за пръв на тепиха ще излязат международната ни шампионка от 2021-а година Биляна Дудова (62 кг), европейската шампионка от тази пролет Юлияна Янева (68 кг), както и София Георгиева (72 кг).

За Дудова и Янева шампионатът в Белград е изключително значим, тъй като още тук те могат да заслужат и квоти за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Носителката на общо четири златни медала от европейски шампионати Биляна Дудова ще започва шампионата при 62-килограмовите с мач против Тай Ма Нгуен от Виетнам.

Юлияна Янева, която дойде в сръбската столица като европейска шампионка в своята категория до 68 кг ще излезе в първата си битка против испанката Нереа Памин, пета от европейското до 23 година през предходната година.

В неолимпийската категория до 72 кг София Георгиева, която през днешния ден чества своя 27-и рожден ден, ще стартира от осминафиналите с двубой против канадката Шауна Кубек.



Р, като бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Токио Евелина Николова (57 кг) ще се изправи в първия кръг против някогашната шампионка на Азия Лайлокхон Собирова от Узбекистан. Евентуални две победи за Евелина ще я доведат до борба за бронза в категорията, а също така ще ѝ дадат късмет да се бори за квота за ЛОИ Париж 2024.

Европейската ни шампионка Мими Христова ще нападна бронзовото отличие при 65-килограмовите, като във втория кръг на репешажите тя чака победителката от битката сред рускинята Валерия Дондупова и албанката Албина Дражи. Тази категория е неолимпийска.

Схватките започват в 11:30 часа българско време.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР