Световноизвестното сопрано Соня Йончева, тенорът Марин Йончев, цигуларката Мидори Гото,

...
Световноизвестното сопрано Соня Йончева, тенорът Марин Йончев, цигуларката Мидори Гото,
Коментари Харесай

Соня Йончева пее на Античния театър в концерт на възпитаници на Музикалното училище

Световноизвестното сопрано Соня Йончева, тенорът Марин Йончев, цигуларката Мидори Гото, мецосопраното Нели Койчева, цигуларят Мони Симеонов и диригентите Найден Тодоров и Константин Добройков се събират в Пловдив за огромен концерт „ Пловдив – звезди от музика “ на Музикалното учебно заведение, което са приключили. Той ще се организира на 1. септември на Античния спектакъл и ще  даде формален старт на Есенния салон на изкуствата.
Прочетете още
В тържественото събитие ще се включи събирателен симфоничен оркестър от сегашни и някогашни ученици на НУМТИ „ Добрин Петков ”,  отдаден на 100 години от рождението на огромния български диригент Добрин Петков (1923 – 1987 г.).

Проектът „ Пловдив – звезди от музика “ ще се осъществя за първи път и ще да бъде откриващо събитие на Есенния салон на изкуствата. Събитийната стратегия за отбелязването на годишнината на Добрин Петков включва разнородни по мащаб прояви в Пловдив и чужбина и ще се осъществя в необятно партньорство с изявени създатели, културни и просветителни организации, медии и други. Най -значимото събитие, което ще се осъществя по този план е концертът на емблематичната сцена Античния спектакъл.

Емоционалният заряд на плана е обвързван освен с показване на добре селектирана и изпълнена музика, само че и с акта на завръщането вкъщи на надарени пловдивчани, които ще показват пред родна и непозната аудитория освен своя гений, само че и пътя, който са извървели от родното учебно заведение до огромната сцена.

„ Пловдив – звезди от музика ” носи капацитета да се трансформира в едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив и страната за 2023 година и е част от Културния календар на града.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР