Световноизвестният тенор Камен Чанев, който почина на 56 години след

...
Световноизвестният тенор Камен Чанев, който почина на 56 години след
Коментари Харесай

Тенорът Камен Чанев ще бъде погребан в двора на митрополитския храм „Св. Димитър“ в Стара Загора

Световноизвестният тенор Камен Чанев, който умря на 56 години след затруднения от COVID-19 в четвъртък, ще бъде заровен в събота – 28 ноември, в 11 часа, в двора на митрополитския храм " Свети Димитър " в Стара Загора.

Това заяви старозагорският митрополит Киприан. Така Чанев ще почива завинаги в двора на храма, където са заровени някогашни митрополити и свещеници, в това число и някогашните владици Павел, Климент и Панкратий, както и други хора с огромни заслуги към Стара Загора.

Предложението е на самия Киприан. Старозагорският епископ е огромен обожател на оперното изкуство. Той постоянно застава на диригентския пулт на Старозагорската опера, тъй като има музикално обучение.

За да бъде дворът на митрополския храм финален дом за артиста, единодушие е дал неговият единствен правоприемник – брат му Здравко, който живее в родния им град Сливен.

Засега не е ясно дали персонално дядо Киприан, който неотдавна пребори ковид, или протосингелът на митрополията архимандрит Богослов, ще води траурната гала в двора на храма. На нея, поради рестриктивните мерки около болестта, ще участват стеснен кръг хора – най-близките на артиста.

За феновете на неговото изкуство и в негова памет управлението на община Стара Загора, взаимно с Държавната опера в града, провежда настрана поклонение. Желаещите да изразят своята респект могат да го създадат също в събота – 28 ноември, от 10 до 13 ч. във фоайето на Старозагорската опера.

Последното осъществяване на Камен Чанев на сцената на Старозагорското опера беше на 6 ноември т.г. – той пя дружно с приятелката си сопраното Таня Иванова в операта на Джузепе Верди „ Отело “. В операта считат, че по-късно зрелище измежду колектива е пламнала болест от COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР