Световноизвестният руски балетист, хореограф и актьор Михаил Баришников ще гостува

...
Световноизвестният руски балетист, хореограф и актьор Михаил Баришников ще гостува
Коментари Харесай

Михаил Баришников идва в България

Световноизвестният съветски балетист, хореограф и артист Михаил Баришников ще гостува в България през януари, оповестиха уредниците от продуцентска къща " Артишок ". Той ще показа спектакъла " Бродски/Баришников " на 19 и 20 януари на сцената на Софийската опера и балет. Режисьор е международно приетият латвиец Алвис Херманис.
По време на представлението сцената прилича зимна градина, от която Баришников произнася стихове и прозаичност на съветския стихотворец Йосиф Бродски. Двамата са другари дълги години, още от времето на емигрантските години на балетиста в Съединени американски щати.
" Тази режисура е специфичен миг в моя живот - преход от балетната игра към театъра ", споделя Баришников и добавя, че България за него е доста скъпа. По думите му отсам потегля международната му кариера, откакто през 1966 година печели златен орден на Международния балетен конкурс - Варна.
Представлението в София ще се играе на съветски език, само че ще бъде преведено с български надписи.
Михаил Баришников емигрира в Съединени американски щати през 70-те години и съумява да реализира триумфи в целия свят. Арт шеф е на New York City Ballet, оглавява American Ballet Theater и е прочут на публиката от множеството спектакли и филми, в които играе. Появява се и в ролята на богат художник в американския сериал " Сексът и градът ".
През последните години влага 1 млн. $ в личен арт център, който се намира в известния нюйоркски квартал Манхатън./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР