Световноизвестният чилийски писател, журналист и политически активист Луис Сепулведа е

...
Световноизвестният чилийски писател, журналист и политически активист Луис Сепулведа е
Коментари Харесай

Чилийският писател Луис Сепулведа почина на 70 години от коронавируса

Световноизвестният чилийски публицист, публицист и политически деятел Луис Сепулведа е умрял от COVID-19 в Испания на 70-годишна възраст, оповестява Би Би Си.

Сепулведа прекара шест седмици в болница в Овиедо, откакто разви признаци на болестта след пътешестване до книжовен фестивал в Португалия.
Принц Чарлз е излязъл от самоизолирането поради COVID-19 и се усеща добре Кларънс Хаус удостовери през днешния ден, че откакто се е съветвал със своя доктор, принцът на Уелс към този момент е излязъл от самоизолация
Писателят стана знаменит след публикуването на романа си " Старецът, който четеше любовни романи " през 1988 година

Заради социалистическите си възгледи, Сепулведа беше вкаран в пандиза в Чили по време на военното ръководство на военачалник Аугусто Пиночет, преди да бъде изпратен в заточение.

Сепулведа беше един от многото леви писатели, деятели и интелектуалци, настроени против диктатурата на генерала, който смъкна президента Салвадор Алиенде през 1973 година

Сепулведа беше затворен през 1973 година за държавна измяна и прекара две години и половина в пандиза - интервал, за който по-късно написа в " Лудостта на Пиночет и други публикации ".
Пласидо Доминго към този момент се усеща добре след ковид 79-годишният оперен тенор беше приет в болница в Мексико
Той беше освободен вследствие на напън от организацията " Амнести Интернешънъл " и се криеше една година в Чили, преди да бъде задържан още веднъж и изпратен в заточение.

Вижте повече за Луис Сепулведа в Ladyzone.bg.
Луис Сепулведа умря на 70 години от COVID-19 Световноизвестният чилийски публицист е умрял в Испания Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 800 53 38 122 Света 2 114 675 28 244 141 150 526 806 Заразени* Нови Починали България 800 53 38 Света 2 114 675 28 244 141 150
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР