Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години

...
Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години
Коментари Харесай

Отиде си Оскар Бентън

Световноизвестният блус артист Оскар Бентън е умрял на 71 години в дома си в Иймуйден в неделя, 8 ноември. Причината за гибелта на именития музикант е сърдечен арест. Тъжната новина съобщи холандският уебсайт www.nhnieuws.nl. Точно преди година Бентън бе в тежко положение след претърпяна по неотложност интервенция.

Оскар Бентън бе в дълга кома след случай през 2010 година, тъкмо когато се бе завърнал към кариерата си след дълго неявяване от сцената. Мина интервал на битка за живот и когато бе оповестено, че той повече не може да концертира, пее и записва, най-неочаквано се завърна на сцената. Оттогава датира и съдействието му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите - Джони Лапорте е и създател на новите му песни. Заедно концертират в Холандия, Франция, Румъния и Турция.

Холандецът Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става прочут с групата си Оскар Бентън Блус Бенд, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като международен шлагер става песента му The Bensonhurst Blues. Тя е и саундтрак на два кино лентата - Pour La Peau D’un Flic с Ален Делон през 1979-а и La Buche през 1999 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР