Световноизвестният американски астронавт доктор Ричард Пинехан даде интервю пред .

...
Световноизвестният американски астронавт доктор Ричард Пинехан даде интервю пред .
Коментари Харесай

Астронавт разказва за живота в Космоса

Световноизвестният американски астронавт лекар Ричард Пинехан даде изявление пред . Участникът в четири галактически задачи на НАСА е прекарал десетки часове в открития Космос. Той е у нас за присъединяване във фестивал на науката. Тази неделя в „ Музейко ” всички дребни буйни фенове на междузвездните пътешествия ще могат да се срещнат с него.
 „ В Съединените щати има едно условие, което ние назоваваме двата % и 95-те %. Това значи 2% от дамите, най-дребните от тях, и 95% от общоприетия размер за мъжете - те би трябвало да са подобаващи за совалката и костюмите ”, споделя Ричард Пинехан.

„ По време на първата ми галактическа задача се чудех какво ще е чувството . При совалките излитането е като злополука. Ти лежиш по тил и внезапно започваш да се тресеш ужасяващо мощно. Това продължава две минути, през които не може да правиш нищо друго ”, споделя още той.



„ Много по-лесно е да отидеш в Космоса и да се адаптираш към него, в сравнение с като се върнеш на Земята . Променя се структурата на окото, постоянно зрението се поврежда. Губи се масата на мускулите. Течностите се губят. Плътността на костите се трансформира съществено. Много е значимо да тренираш най-малко по два часа дневно. Приемането на специфични хранителки добавки, с цел да запазиш оптимално добре тялото си ”, споделя Ричард Пинехан.

На въпроса хърка ли се в Космоса , астронавтът отговори утвърдително. „ На първата задача ни споделиха: " Не се тормозете, не се хърка в Космоса. Там не се случва ". Нашият пълководец е прочут с това, че хърка доста. Беше извънредно мощно и ни създаваше проблеми в съня. Ние го записахме и го пуснахме на Земята, с цел да ги убедим, че са сбъркали. Това е вътрешноведомствена загадка, не казвайте, че съм ви споделил ”, споделя космонавтът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР