Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее в Плевен на

...
Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее в Плевен на
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска ще изнесе концерт в Плевен на 4 юли

Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее в Плевен на 4 юли . Именитата певица ще се показа дружно с Плевенската филхармония в концертната зала " Емил Димитров " на читалище „ Съгласие 1869 ” от 19:00 ч., оповестиха уредниците.

С нейно присъединяване под диригентството на маестро Найден Тодоров ще бъде показан оперният концерт „ Това съм аз ” .  С този празник за всички фенове на оперното изкуство, Александрина Пендачанска отбелязва своя 34-годишен креативен път на сцената.

В оперния концерт са включени творби от стиловете барок, класика и романтизъм . Певицата ще извърши някои от обичаните на публиката арии от Верди, Росини, Бизе. Концертът е със специфичното присъединяване на Ралица Богданова - сопран.  Вече могат да се закупят места за музикалното събитие.

От Плевенската филхармония допълват, че за меломаните са подготвили за довечера, 15 юни, нова продукция на операта „ Тоска ”. Спектакълът ще стартира от 20:30 ч. в Летен спектакъл " Кайлъка ".

Прочутото произведение на Пучини ще премине под диригентството на Вилиана Вълчева, с присъединяване на Общински хор " Гена Димитрова " с диригент Анелия Дечева, вокална група „ Арлекино ” с началник Виолета Боянова. Солисти са български оперни артисти със международна кариера - Таня Иванова - сопран, Даниел Дамянов - тенор, Венцеслав Анастасов - баритон, и други. Режисьор е Надежда Христозова. В екипа на огромната продукция ще вземат присъединяване над 200 души.

Няма заплаха за превалявания по време на спектакъла, съгласно прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология, представена от уредниците на събитието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР