Световният №1 в тениса Новак Джокович се опита да намери

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович се опита да намери
Коментари Харесай

Джокович: Свикнах с високите стандарти, но още нямам титла

Световният №1 в тениса Новак Джокович се опита да откри позитивите след отпадането си на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло.

През седмицата сърбинът реализира победи над Роман Сафиулин, Лоренцо Музети и Алекс Де Минор, само че загуби от Каспер Рууд с 4:6, 6:1, 4:6.

Рууд ще играе за купата против Стефанос Циципас, който пък в профил впечатляващия през сезона Яник Синер.

Джокович бе отчаян от провалянето и посочи, че е привикнал на високи стандарти и упования. Той квалифицира 2024 година като не изключително сполучлива поради обстоятелството, че към момента няма купа. " Разбира се, че е разочароващо да изгубя подобен мач, тъй като беше доста оспорван. Поздравявам Каспер. Той игра доста добре, изключително при започване на първия и третия сет. Имах своите шансове, на последният ми гейм не бе добър. Правих непредизвикани неточности, а той бе стабилен и заслужи успеха.

Позитивното е, че съумях да се върна след изгубен първи сет и да намеря мощните си страни. Има позитиви от шампионата, само че съм отчаян от загубата.

Свикнал съм на високи стандарти откъм упования и да нямам купа е разочароващо по отношение на предходните 15 сезона. Но въпреки всичко стигнах полуфинал в Австралия и тук. Играл съм единствено три шампионата тази година и е обикновено да има сезони, в които не започваш добре.

Надявам се да се подвигна във връзка с резулататите, тъй като играх добър тенис. Надявам се да е още по-добър в идващия шампионат ", сподели Ноле след мача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР