Световният №1 в тениса Новак Джокович от Сърбия се класира

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович от Сърбия се класира
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите в Монте Карло

Световният №1 в тениса Новак Джокович от Сърбия се класира за четвъртфинала на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло в награден фонд 5,95 милиона евро, като победи италианеца Лоренцо Музети със 7:5, 6:3.

Мачът на сърбина не бе напълно елементарен, защото италианецът направи пробив още в първия гейм, а по-късно го затвърди с 2:0. Музети водеше до 4:2, а Джокович въпреки всичко върна пробива в осмия гейм за 4:4. Опитът на сърбина му оказа помощ да стигне до още един пробив и да избегне тайбрек в първата част.

Вторият сет стартира с разляна на пробива, от които печеливш излезе Джокович, който дръпна с 3:1. Музети не се съобщи и понижи до 4:3, само че сърбинът още веднъж взе подаването на противника и затвори мача с 6:3 за малко по-малко от две часа.



В идната фаза Джокович ще играе против австралиеца Алекс Де Минор.

В един от най-оспорваните мачове Стефанос Циципас от Гърция победи германеца Александър Зверев със 7:5, 7:6 (3).

В първата част играта вървеше равностойно до 6:5 за гърка, който съумя да направи значим пробив при втората си опция и да я затвори. Вторият сет бе доста трагичен, като Циципас поведе с 5:0 и триумфът му изглеждаше безпроблемен. Зверев обаче избави два мачбола, а по-късно направи и два пробива, с цел да изравни при 5:5. Двамата играха тайбрек, в който обаче Циципас показва по-здрави нерви и направи по-малко неточности.



На четвъртфиналите той ще играе с руснака Карен Хачанов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР