Световният волейболен шампион Полша направи много важна крачка към класирането

...
Световният волейболен шампион Полша направи много важна крачка към класирането
Коментари Харесай

Полша удари Франция по пътя към Токио 2020

Световният волейболен първенец Полша направи доста значима крачка към класирането си за Олимпиадата в Токио 2020. Играчите на Витал Хейнен не оставиха никакъв късмет и удариха Франция с 3:0 (25:21, 25:19, 25:20) в огромния мач на шампионата в Група D от олимпийските квалификации, на който са домакини, игран този следобяд пред близо 10 000 фенове в зала " Ерго Арена " в Гданск.

По този метод " Дружина полска " има 2 победи от 2 мача и 6 точки, с което е доста покрай спечелването на виза за Игрите в японската столица през идната година. Франция пък резервира минимални шансове да стане победител в групата и да вземе квота за Токио 2020. По-вероятно е " петлите " да играят на европейската олимпийска подготовка през януари 2020-а.

По-късно през днешния ден е втората среща за деня сред Словения и новобранеца Тунис. Утре (11 август), в последния ден на шампионата, Полша ще играе със Словения от 16,00 часа българско време. Преди това от 13,00 часа пък Франция ще излезе против тунизийците.

Над всички за международните първенци от Полша беше натурализираната кубинска звезда Вилфредо Леон със страхотните 17 точки (1 блок, 1 ас и 54% успеваемост в атака) за успеха. Капитанът Михал Кубяк добави още 11 точки (1 блок, 1 ас и 47% успеваемост в атака) за триумфа.

За отбора на Франция Стефан Бойер (1 ас и 35% успеваемост в атака) и Ървин Нгапет (1 ас и 32% успеваемост в атака) приключиха с едвам 9 и 8 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР