Световният въздушен трафик е паднал с 14% през февруари, което

...
Световният въздушен трафик е паднал с 14% през февруари, което
Коментари Харесай

Коронавирусът е най-голямата криза, пред която авиоиндустрията се е изправяла някога

Световният въздушен трафик е паднал с 14% през февруари, което е най-големият спад от терористичните офанзиви на 11 септември насам. Това демонстрират данните на Международната асоциация за авиотранспорт (IATA).

Този резултат отразява рекордният срив на пътуванията от и към Китай през втория месец на годината, както и този на търсенето от Азиатско-тихоокеанския район, свило се с 41%. От IATA не чакат тази обстановка да се усъвършенства, а в противен случай - да се утежнява още.

" Това е най-голямата рецесия, пред която промишлеността се е изправяла в миналото ", споделя генералният шеф на асоциацията Александър де Жуняк.

" Натискът върху авиацията остави самолетните компании с малко благоприятни условия за деяние с изключение на понижаване на разноските и търсене на незабавна поддръжка, с цел да оцелеят в тези невиждани условия ", добавя той.

" Настъпи най-тъмният час за авиацията и е мъчно да забележим изгрева, който идва по-късно ", счита Жуняк.

IATA, която съставлява 290 компании от промишлеността, разгласи през предишния месец, че секторът може да изгуби 252 милиарда $ доходи през тази година, а единствено през второто тримесечие да понесе загуби от 61 милиарда $.
 Епидемията е
Епидемията е " приземила " половината от международната авиоиндустрия

Авиокомпаниите могат да изгубят 252 милиарда $ доходи през тази година

Пълният резултат на пандемията върху авиоиндустрията няма да стане явен преди представянето на формалните резултати за март месец.

През февруари вътрешните пътувания по въздух в Китай са били с 84% надолу което е най-лошият резултат, регистриран от асоциацията от 2000 година насам, когато тя стартира да следи тези данни. През март обаче азиатската страна демонстрира първи сигнали на възобновяване от рецесията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР