Световният шампион за 2019 година Ойт Танак (Хюндай) завърши начело

...
Световният шампион за 2019 година Ойт Танак (Хюндай) завърши начело
Коментари Харесай

Танак води в рали „Нова Зеландия” с аванс от 0,2 секунди

Световният първенец за 2019 година Ойт Танак (Хюндай) приключи отпред петъчния ден от програмата на рали „ Нова Зеландия ”, 11-и кръг от международния рали шампионат. Естонецът има задатък от едвам 0,2 секунди пред уелския водач на Тойота Елфин Еванс след петъчните шест прави.

В първия стадий за деня отпред излезе Крейг Брийн (Форд), който завоюва първото минаване на именитата права „ Уанга Коуст ”, където поради дъжда водачите имаха да чистят по-малко макадам от пътя. Танак обаче си върна водачеството в последната утринна, където записа първо време с задатък от 5,9 секунди и това го изведе на върха на класирането с преднина от 2,6 секунди пред Брийн и Еванс, който също беше на 2,6 секунди зад естонеца.

При вторите минавания на трите петъчни стадии започнаха и по-драматичните промени в класирането. В първата следобедна права отпред излезе 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие (Тойота), който нападна от 5-ата позиция, а след още един стадий към този момент имаше задатък от 5,6 секунди. Но Ожие за малко да излети от пътя на един бърз ляв завой и този случай откърти задното крило на колата му – това се отрази съществено на работата на аеродинамиката на автомобила му и той загуби 13,3 секунди по отношение на Танак в последния стадий. Ожие се смъкна на трето място, единствено на половин секунда пред съотборника си Кале Рованпера, а Танак и Еванс излязоха на първо и второ място.

Първите четирима в класирането са събрани в 7,2 секунди, а ранният водач Брийн отпадна на второто минаване на „ Уанга Коуст ”, където изпадна от пътя на същия завой, на който катастрофира легендата Колин Макрей преди 20 години, само че се чака ирландецът да започва в съботните прави по системата Суперрали.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР